Бившият вътрешен министър Валентин Радев смята, че само Путин знае защо България

...
Бившият вътрешен министър Валентин Радев смята, че само Путин знае защо България
Коментари Харесай

Валентин Радев: Отдавна изпращаме оръжие на Украйна, но по грешния начин

Бившият вътрешен министър Валентин Радев смята, че единствено Путин знае за какво България бе забъркана във взривяването на Кримския мост, предава Bulgaria ON AIR.

" Трябва да проверим това и да сме деликатни след изявлението на човек, който персонално води и разпорежда война в Европа. Трябва да си изясним има ли причина да се тормозим, че е минал някакъв камион. Никой не желае нищо публично от България. Тази българска диря е доста измислена ", разяснява той.

Той позволи, че е допустимо Русия да е инсценирала гърмежа на камиона на моста. По думите му това не е елементарен мост - той е охраняван повече от всеки различен мост. 

" Това е брошка на ревера на Путин. Камионът влиза и съответствува инцидентно с цистерна, тя не вози въглища, а нефтопродукти, само че няма кратер. Тук има някаква нечиста сделка, че България е забъркана ", поясни Валентин Радев.

Според него от дълго време изпращаме оръжие на Украйна, само че " по неверния метод ". По думите е значимо публично да се гласоподава изпращането на оръжие и муниции на Украйна.

" Дрехи и обувки им трябват, само че те желаят оръжия. Най-много им трябват муниции. C-300 пазят наши стратегически обекти, това не можем да дадем. Но произвеждаме Калашников и доста муниции. Тях да им дадем, това е задоволително. И други страни дават отбранителни средства, НАТО е защитителен съюз. А ние даваме облекла и обувки ", сподели още някогашният вътрешен министър.

Радев е на мнение, че войната отива към безсилие: Ако Западът продължава да поддържа Украйна, явно това ще е Руската федерация.

Той се надява, че няма да се стигне до такава степен, в случай че Путин е подложен в ъгъла и е застрашено неговото физическо оцеляване, да посегне към нуклеарното оръжие.

" Сигурен съм, че той е застрашен: Не прави това, тъй като ние ще създадем еди-какво си. Това се знае някъде, не е нужно необятната общност да го знае. Дано войната да минава към изтощение и политически договаряния ", завърши Валентин Радев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР